Vlad Bilețchi: „Legea securității naționale” votată astăzi de PAS este IDENTICĂ cu cea inițiată de socialiști

Ala Găină

„Ideile anti-românești ale socialiștilor prind viață prin intermediul PAS”. O spune activistul civic, Vlad Bilețchi, care a analizat o lege votată astăzi de Partidul Acțiune și Solidaritate privind securitatea națională. Potrivit lui, textul legii coincide exact cu o lege propusă anterior de Partidul Socialiștilor, care prevede pedepse pentru „lichidarea statalității” Republicii Moldova.

PAS, prin deputatul Adrian Cheptonar, propune un amendament la Legea Securității Statului, unde să fie adăugat următoarele: orice modificare sau încercare sau orice formă de lichidare a statului Republica Moldova, a integrității teritoriale, a suveranității naționale, va reprezenta pericol național deosebit și un atentat asupra statului Republica Moldova. Citeam aceste rânduri  și mi-am amintit că exact acum patru ani, socialiștii, atunci când se aflau la guvernare, au propus un proiect de lege identic. Vă amintesc că Dodon spunea atunci că deputații trebuie să voteze un proiect de lege care să reafirme statalitatea, independența, suveranitatea Republicii Moldova, bineînțeles, în sensul lor moldovenist. Obiectivul principal era să existe o bâtă împotriva unioniștilor”, spune Vlad Bilețchi într-un clip video.

Potrivit lui Bilețchi, opera socialiștilor lui Putin, au desăvârșit-o urmașii Maiei Sandu care își spun pro-europeni.

Acum 3-4 ani, socialiștii pro-ruși încercau să bage pe gât legea statalității moldovenești cu valențe anti-românești, dar nu au reușit pentru că s-a pus presiune publică. Astăzi, opera socialiștilor lui Putin, au desăvârșit-o urmașii Maiei Sandu care își spun pro-europeni.

Același text, aceleași idei în proporție de 99%. Un copy-paste al proiectului socialiștilor. Se pare că moldovenismul anti-românesc este o trăsătură comună pentru toți care se văd stăpâni peste acest stat, vrând să-l călărească în continuare, ținut în captivitate”, a mai precizat Vlad Bilețchi.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului de la Chișinău, se propune ca în articolul 4 din Legea securității statului să fie prevăzute expres acțiunile care prezintă pericol deosebit pentru securitatea țării. Printre ele figurează uzurparea puterii de stat, schimbarea prin violență a orânduirii constituționale, amenințările sau incidentele cibernetice, influențarea proceselor electorale în scopul promovării propriilor interese de către state străine, entități anticonstituționale sau criminalitatea organizată, trădarea de patrie, constituirea de organizații sau grupări ilegale etc.