Vlad Bilețchi: Licitațiile „corecte” nu se anulează, ele se duc la bun sfârșit

Adrian Sirbu

Licitațiile corecte nu se anulează, ele se duc la bun sfârșit. O spune activistul politic, Vlad Bilețchi, care a îndemnat presa liberă să investigheze în detaliu ce s-a întâmplat cu adevărat în privința licitației privind spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Spînu se jură că nu fură, și în general nu are treabă el. Despre anularea licitației ne anunță cumva noua conducere a  Aeroportului – Sergiu Spoială? Despre anularea licitației ne anunță cumva Roman Cojuhari de la Agenția Proprietății Publice? Ne anunță Spînu. Dovadă că subiectul „tema” este la control personal și el girează în întregime”, a scris Bilețchi pe Telegram.

În context, activistul politic îndeamnă presa liberă să facă o investigație cu privire la modul în care s-a încercat trucarea licitației în favoarea unei companii.

Dacă mai avem presă liberă, faceți o cautare, o anchetă jurnalistică, în special Jurnal TV și TV8, Spînu, cu câteva teme: 

  1.  când și cum (ziua și ora) când s-a înscris, a fost convinsă/rugată compania LeBridge să se înscrie, pentru că era înscris doar Lagardere și era evidentă trucarea licitației in favoarea acesteia;
  2. scrisorile și interpelările CNA trimise către Spînu, APP, Aerport privind proble de ordin legal și suspiciuni cu privire la licitație;
  3. scrisorile și interpelările Consiliului Concurenței trimise către Spînu, APP, Aeroport privind lipsa de șanse concurențiale și suspiciuni cu privire la licitație;
  4.  scrisorile companiei germane Heinemann către Spînu, APP, Aeroport privind caietul de sarcini și suspiciuni cu privire la licitație.

Să ne spună Spînu, aceștia sunt șarlatanii lui Șor?, a conchis Vlad Bilețchi.

Amintim că după scandalul din ultimele săptămâni, prin care s-a pus la îndoială corectitudinea desfășurării licitației privind spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău, aceasta a fost anulată. Anunțul a fost făcut pe Telegram luni seara, în jurul orei 20:30, de ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.