Vlad Bilețchi: Pe 21 mai, voi veni în Piața Marii Adunări Naționale cu drapelul României

Ala Găină

„Pe 21 mai, la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, voi veni în Piața Marii Adunări Naționale cu drapelul României”. Declarația aparține activistului civic, Vlad Bilețchi, care și-a exprimat regretul, într-un live pe rețelele sociale, că partidul de guvernare, conducerea Republicii Moldova a evitat, din nou, să vină cu un mesaj la împlinirea a 33 de ani de la primul Pod de Flori din 6 mai 1990. Bilețchi a spus că unioniștii trebuie să fie uniți, iar pe 21 mai să iasă în centrul capitalei pentru a cere Unirea cu România.

Cu regret, nimeni din conducerea țării, nici președintele Parlamentului, Igor Grosu, nici prim-ministrul Dorin Recean, nici președinta Maia Sandu nu a adresat un mesaj cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la Podul de Flori. În același timp suntem invitați pe 21 mai la Adunarea Națională Moldova Europeană”. Și dacă e Adunare Națională, și eu voi fi prezent și vă invit și pe Dvs să fiți prezenți, toți Unioniștii, toți cei care simt românește în Republica Moldova, pentru că suntem și noi pro-europeni. Doar că eu nu voi veni nici cu drapelul Republicii Moldova, nici cu drapelul Uniunii Europene.

Eu voi veni cu drapelul care mă reprezintă pe mine ca naționalitate, ca etnie. Eu voi veni cu drapelul României și vă îndemn și pe Dvs să veniți cu acest drapel. De ce? Pentru că este primul drapel al Republicii Moldova – tricolorul. Pentru că este adevărul istoric și geografic. Pentru că sub stindardul acestui simbol, noi am reușit să ieșim de sub ciubota ocupației sovietice în anii de renaștere națională. Drumul european trece prin România și România a fost, este și va fi mereu cel mai important susținător și avocat al nostru”, a declarat activistul civic, Vlad Bilețchi.