Vlad Bilețchi: Piesa Trenulețul este despre Unirea cu România, iar în mesajul de felicitare, Maia Sandu tot accentuează despre faptul că suntem „europeni”

Redacția Liber TV

Piesa „Trenulețul”, interpretată la Eurovision de Zdob și Zdub și Frații Advahov este despre Unirea Republicii Moldova, însă, cu părere de rău, președintele Maia Sandu, chiar și în mesajul de felicitare, continuă să ne bage pe gât faptul că suntem europeni. Este opinia liderului unionist, Vlad Bilețchi. 

„În mesajul de felicitare, Maia Sandu ne spune astfel – Votul publicului, care a rezonat cu „Trenulețul” nostru și ne-a dat un număr impresionant de puncte, a demonstrat încă o dată că suntem o țară europeană și avem o cultură europeană. Doamna președinte, de ce distorsionați mesajul piesei? Prestația bună de la Eurovision se datorează mesajului pro-românesc, care a răsunat în întreaga Europă și nicidecum faptului că „avem o cultură europeană”. Constatăm iarăși o ignorare pe față a valorilor românești și a tot ce înseamnă românesc. Or, și în acest an, președintele Maia Sandu, la data de 6 mai, „a uitat” de Podul de Flori din 1990, însă a ținut morțiș să felicite găgăuzii cu sărbătoarea locală – Hederlez”, a declarat Vlad Bilețchi.