Vlad Filat, despre alegerile prezidențiale: „Va fi o campanie dură și necinstită în care guvernarea Maiei Sandu va folosi orice instrument pentru a păstra puterea”

Ala Găină

„Maia Sandu și PAS sunt panicați, iar la alegerile prezidențiale din acest an va fi o campanie dură și necinstită în care guvernarea Maiei Sandu va folosi orice instrument pentru a păstra puterea”. O spune liderul PLDM, Vlad Filat, într-o postare pe facebook. 

„Ei au atacat impertinent alegerile locale din 2023. În procesul de fraudare a alegerilor locale au implicat toate instituțiile publice: Președinția, Guvernul, Parlamentul, SIS, procuratura, CNA, CEC, CCA și toată puterea Finanțelor publice. Sute de candidați de la alte partide au trecut prin “filtrele democratice” ale PAS. Unii candidați au fost impuși, folosind resursele bugetului public, alții au fost presați prin procuratură și SIS, unii prin presiune asupra rudelor, însă cei mai mulți au fost “convinși”, fiind folosite toate instrumentele împreună. Au fost închise instituții media neloiale PAS, iar instituțiile media loiale PAS au calomniat și ponegrit pe oricine care nu a mers cu PAS. Cetățenii au fost mințiți, speriați și umiliți. Și după aceste eforturi titanice de fraudare a alegerilor, Maia Sandu și PAS au luat circa 300 de mandate de primar din aproape 900. Nu au câștigat niciun municipiu unde sunt concentrați circa 75% din alegători”, a scris Filat pe facebook.

Mai mult, Vlad Filat spune că  Maia Sandu demult nu ține cont de niciun fel de limite legale și morale, iar campania prezindențială din 2024 deja a început și a început cu manipulare și fraudă. El s-a referit și la referendumul care urmează să aibă loc odată cu alegerile prezidențiale.

„Campania de promovare a referendumului este parte a campaniei Maiei Sandu – e un instrument de manipulare publică pentru care se vor cheltui peste 100 de milioane de lei, bani publici. Acest instrument implică toate instituțiile publice și angajații publici. Obiectivul este de a minți moldovenii că numai Maia Sandu poate integra Republica Moldova în UE. Oricine altul înseamnă dezintegrarea noastră europeană”, a mai spus Vlad Filat.
Potrivit lui Filat, în secolul XXI, Moldova sub conducerea guvernării PAS a devenit o autocrație oligarhică în centrul Europei.

„Funcționarii europeni văd cum Maia Sandu sfidează normele legale și morale. Văd cum ea admite furtul masiv al oamenilor prin schemele hoțești de achiziție a gazelor naturale și a energiei electrice. Văd cum se fură sute de milioane de lei prin construcția unor segmente de drumuri. Văd cum, folosind bani publici prin așa-numitul sat European, sunt corupți primarii. Văd și acceptă tacit. Mare păcat, pentru că cetățenii RM admiră UE și cred în UE. Acest sentiment de admirație și încredere merită respectat și merită susținut”, a conchis acesta.