Zeci de mii de euro și aproximativ jumătate de milion de lei au fost găsiți de procurori în casa lui Igor Dodon

Ala Găină

Aproximativ jumătate de milion de lei moldovenești și zeci de mii de euro ar fi fost găsiți de procurori în acasă la fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, și la rudele lui. Odată cu finalizarea percheziţiilor, Igor Dodon a fost escortat de către mascaţi spre izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie, unde va petrece următoarele 72 de ore.

La casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lângă zeci de mii de lei, procurorii au găsit și un plic cu aproximativ 10.000 de euro cu înscripția „Pentru PSRM”.

De asemenea, au găsit și o recipisă prin care un bărbat confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25 000 de euro ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”.

În cadrul perchezițiilor în apartamentul cumnatului lui Igor Dodon, Petru Merineanu, procurorii Anticorupție au găsit mai multe bancnote de 100 de euro.

În această dimineață, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA, au efectuat percheziții la mai multe adrese legate de Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.