Zinaida Greceanîi, pusă sub învinuire în dosarul „Kuliok”

Redacția Liber TV

Deputata Partidului Socialiștilor din Republica Moldova Zinaida Grecianîi a fost pusă sub învinuire în dosarul „Kuliok” în care este vizat și fostul președinte Igor Dodon. Informația a fost confirmată de către procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc.

Zinaida Greceanîi are calitate de învinuit pe dosarul în care este disjuns cauza de inculpare a lui Dodon Igor. Ordonanța de punere sub învinuire este din data de 18 octombrie 2022”, a declarat Petru Iarmaliuc.

Totodată, procurorul pe caz Petru Iarmaliuc a precizat că Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, omul de încredere al oligarhului fugar, nu sunt martori în dosarul numit generic „Kuliok”.

Procuratura Anticorupție spune că a înaintat la audierile din 31 octombrie demersuri privind prelungirea arestului la domiciliu pentru fostul președinte Dodon, precum și o listă a probelor, care urmează a fi cercetate în ședințele de judecată ulterioare.

Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pentru 11 noiembrie.

Pe 6 octombrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a expediat dosarul „kuliok” la CSJ precizând că Dodon este acuzat că, în iunie 2019, ar fi pretins și primit între 600.000 și un milion de dolari de la oligarhul Vladimir Plahotniuc și omul lui de încredere, Serghei Iaralov.

Banii ar fi fost destinați pentru cheltuielile curente ale PSRM, inclusiv pentru salariile angajaților partidului. În schimb, Dodon ar fi urmat să negocieze cu factori de decizie din Rusia condiții favorabile Partidului Democrat și personal lui Plahotniuc privind crearea unei coaliții de guvernare în Republica Moldova, între democrați și socialiști. Igor Dodon se declară nevinovat.