Atenție, consumatori! Dacă ați cumpărat acest lot de orez, nu-l consumați. Ce au descoperit specialiștii

Redacția Liber TV

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță consumatorii că, în cadrul programului de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței și calității produselor alimentare de origine nonanimală de import pentru anul 2022, s-a depistat un lot de orez cu depășirea nivelului admisibil de arsen anorganic (1,6 mg/kg).

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 520/2013, nivelul admisibil de arsen anorganic constituie 0,2 mg/kg.

Pentru a asigura consumatorii cu produse alimentare sigure pentru consum, s-a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

denumirea produsului: Orez șlefuit cu bob rotund, calitatea I;
marca comercială ORA;
ambalator: Vitafor SRL;
masa netă: 1 kg;
data ambalării: 11.04.2022.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.