Un avion SMURD România a transportat, în premieră, din Serbia în Republica Moldova, o persoană rănită grav într-un accident

Ala Găină

România continuă să ajute cetățenii Republicii Moldova. În premieră, SMURD România a realizat o intervenție aeriană pentru transportarea la noi în țară, cu avionul, a unei victime, cetățean al Republicii Moldova, care a avut de suferit în urma unui accident rutier produs pe data de 16 iunie, în Serbia.

Pacientul, internat la spitalul de urgență din orașul Belgrad, a fost preluat de echipajul aero-medical SMURD România și transportat în siguranță la Chișinău, fiind monitorizat constant pe parcursul zborului de medici și paramedici.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a asigurat transportarea pacientului cu reanimobilul, asistat de echipa specializată de terapie intensivă, de la Aeroport la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie din Chișinău.

Menționăm că starea pacientului este gravă, acesta suferind arsuri pe 25% din suprafața corpului și urmează a fi supus mai multor intervenții chirurgicale, inclusiv transplant de piele în mai multe etape.