Votat de Guvern! Spitalul „Toma Ciorbă”, mutat din centru la periferia orașului

Ala Găină

În pofida protestelor medicilor, Guvernul a decis astăzi ca Spitalul Dermatologic și Maladii Comunicabile să fie absorbit de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Potrivit Ministerului Sănătății, clădirea Spitalului „Toma Ciorbă” este veche și necesită renovări, în timp ce Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile își desfășoară activitatea într-un edificiu care poate fi ajustat la standardele actuale de prestare a serviciilor medicale acordate de ambele instituții.

„Vreau să asigur, încă o dată, că personalul angajat se va regăsi absolut tot în noua structură a instituției nou create. Aceasta este unica posibilitate de a gestiona corect noua instituție fondată pentru ca cel mai important, pacientul să poată să utilizeze servicii de înaltă calitate și nu așa cum sunt la momentul de față”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, la ședința Guvernului.

Prim-ministrul Dorin Recean i-a mulțumit Alei Nemerenco pentru această decizie.

Doamna Nemerenco, vă mulțumesc că faceți ceea ce trebuie pentru cetățeni, pentru pacienți, mai degrabă decât pentru administratori și așa mai departe”, a spus Recean.

Acestea sunt argumentele Ministerului Sănătății, deși anterior, atât reprezentanții Spitalului Toma Ciorbă, cât și cei ai Spitalului Dermatologic și Maladii Comunicabile au protestat la Guvern, spunând că autoritățile au interese ascunse în ceea ce privește terenul pe care se află spitalul Toma Ciorbă, instituție care a fost fondată în 1896. Ala Nemerenco spune însă că absorbția este necesară și aceasta va aduce beneficii pentru pacienți.