f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

...

100 de mii de basarabeni vor vizita România

27-06-2016 10:53

100 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova vor avea ocazia să se familiarizeze cu realitățile sociale, culturale și economice ale României în cadrul unui program național desfășurat în intervalul iunie- septembrie.

 „Cunoaște-ți Țara” este un nou proiect de amploare organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 împreună cu parteneri din România. Scopul programului este eliminarea stereotipurilor create de propaganda antiromânească din ultimii peste 200 de ani în stânga Prutului și obținerea unei majorități unioniste în Republica Moldova până în anul 2018.

Programul „Cunoaște-ți Țara” a demarat pe data de 24 iunie, cu venirea la Iași a patru autocare cu câte 50 de basarabeni. Aceștia vor vizita cele mai atractive obiective turistice din oraș și împrejurimi.

„Locuitorii celui de-al doilea stat românesc au nevoie de informație corectă despre realitățile din România,trebuie să vadă cu proprii ochi obiective turistice și economice, să ia contact cu românii din mai multe regiuni ale țării, astfel încât la revenirea în Republica Moldova să se simtă liberi să-și aleagă destinul, în cunoștință de cauză”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 face un apel către autoritățile locale și oamenii simpli din toată România să sprijine derularea acestui proiect.

 În anul 2014, Platforma a adus în România 3000 de tineri basarabeni, care și-au petrecut câte trei zile în București sau în alte locații iar în 2015 zece mii de basarabeni au explorat locurile turistice din România.