165 de ani de la Unirea Principatelor Române: Mitropolia Basarabiei va oficia slujbe în toate bisericile Arhiepiscopiei Chișinăului

Ala Găină

Mitropolia Basarabiei marchează aniversarea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, un moment istoric definitoriu pentru poporul nostru. În acest context, Mitropolia Basarabiei anunță un program special pentru a comemora și a marca această zi deosebită. 

Astfel, miercuri, 24 ianuarie, la ora 12:00 va fi oficiată Slujba de Te Deum la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău, după care va urma alocuțiunea Mitropolitului Basarabiei și discursurile unor personalități culturale și intelectuale.

La nivel eparhial vor fi oficiate slujbe de Te Deum în toate bisericile parohiale, schiturile și mănăstirile Arhiepiscopiei Chișinăului, în aceeași zi, începând cu ora 12:00. Clopotele vor fi trase timp de un minut la sfârșitul fiecărei slujbe.

„Aniversarea Unirii Principatelor Române și comemorarea făuritorilor acesteia nu doar sărbătoresc un moment istoric, ci și subliniază unitatea și demnitatea noastră națională. Această zi solemnă reprezintă un prilej de reflecție asupra trecutului glorios și un îndemn la menținerea unității și valorilor care ne definesc ca popor”, anunță Mitropolia Basarabiei.