Dumitru Hajdeu

A plecat la ceruri marele patriot, Dumitru Hajdău, păstrând mereu viu visul reîntregirii neamului românesc

Redacția Liber TV

A fost unul dintre cel mai activ activist civic și unionist, făcând parte din Asociația „UNIREA-MILANO”. De fiecare dată, a susținut activitățile unioniste și era de nelipsit la fiecare eveniment patriotic. 

Dumitru Hajdeu

A iubit muzica și folclorul național, dovadă fiind piesele cu un mesaj aparte pe care le interpreta. 

La aflarea veștii triste, o mulțime de oameni au transmis mesaje de condoleanțe.

„A fost un om de rară omenie și cumsecădenie, un om smerit și cu credință în Dumnezeu, un unionist care a militat toată viața pentru idealul Sfânt de ReUnire! Dumnezeu să-l aibă în paza lui și să-l odihnească în rândul celor drepți! Să-l păstrăm în amintirea noastră vesel, cu zâmbetul pe buze și mereu neobosit în aspirațiile și idealurile românești pe care le-a iubit atât de mult! Zbor lin spre ceruri, drag prieten!”, a scris pe facebook președintele AUR Moldova, Vlad Bilețchi. 

ff

„Doamne Dumnezeule de ce îi strângi de lângă noi pe cei mai buni? Ce vreai să faci acolo sus? Am pierdut un PRIETEN. Mai mult decât un prieten, un camarad, un luptător. Prin el aveam și sprigin și alinare și susținere sufletească.Astăzi sufletul lui ne-a părăsit și a se urcă în împărăția cerească.

Scumpul meu Dumitru Hajdău, așa și n-am apucat să vedem Țara întregită, așa cum ți-ai dorit nespus de mult. Voi continua și orice pas care îl voi face, il voi face cu gândul la tine. Voi ține cont de toate sfaturile tale.

Zbor lin printre îngeri și să ne veghezi de sus”, au scris prietenii săi, Ion și Ludmila Zorilă. 

Doamne Dumnezeule de ce îi strângi de lângă noi pe cei mai buni? Ce vreai să faci acolo sus? Am pierdut un PRIETEN. Mai mult decât un prieten, un camarad, un luptător. Prin el aveam și sprigin și alinare și susținere sufletească.Astăzi sufletul lui ne-a părăsit și a se urcă în împărăția cerească. Scumpul meu Dumitru Hajdău, așa și n-am apucat să vedem Țara întregită, așa cum ți-ai dorit nespus de mult. Voi continua și orice pas care îl voi face, il voi face cu gândul la tine. Voi ține cont de toate sfaturile tale. Zbor lin printre îngeri și să ne veghezi de sus. Dumnezeu să te ierte și dacă poți, iartane și tu pe noi. Fii în dreapta lui Dumnezeu. Te voi pomeni cât voi avea eu zile. Lumina veșnică.ss

Dumitru Hâjdeu va fi înmormântat în satul său de baștină din raionul Cahul.