A urcat beat la volanul unui tractor, a luat un pasager în remorcă, iar după ce ultimul a căzut, l-a strivit cu roata remorcii. Inculpatul, condamnat la 6 ani de închisoare

Ala Găină

Procuratura raionului Edineț anunță că printr-o sentință, recent pronunțată de Judecătoria Edineț, sediul Central, un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost condamnat la 6 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport pentru comiterea infracțiunii de „încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane, comisă în stare de ebrietate” (art.264 alin.(4) din Codul penal).

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, constatată în rezultatul testării cu alcooltestul „Drager”, la data de 15 fеbruаriе 2024, aproximativ la оrа 10:00, aflându-se ре teritoriul unei întreprinderi din extravilanul satului Ruseni, raionul Edineț, și fiind la volanul unui tractor la саrе аvеа agățată o rеmоrсă, încălcând Regulamentul Circulației Rutiere, i-a permis unui bărbat de 47 de ani să urсе în rеmоrсă, iar după ce а început deplasarea, din neatenție, nu a observat că victima а căzut din rеmоrсă, și l-a strivit peste сар cu roata din spate a remorcii. Victima а decedat pe loc.

Măsura preventivă – arestul preventiv, în privința inculpatului, a fost menținută, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.