Accident grav la Constanța. Un TIR s-a ciocnit cu un autocar cu 57 de cetăţeni ucraineni, dintre care 42 minori

Ala Găină

Autorităţile din Constanţa au activat Planul Roşu de intervenţie, în noaptea de duminică spre luni, după un accident între un TIR şi un autocar cu 57 de cetăţeni ucraineni, dintre care 42 minori. În urma evenimentului, patru persoane au fost transportate la spital.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au afirmat că vehiculele implicate în accidentul rutier circulau în aceeaşi direcţie, spre municipiul Constanţa.

„Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi cu cel din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezenţă a substanţelor psihoactive, rezultatele fiind negativ”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Poliţiştii au deschis un dosar penal  pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Dobrogea auprecizat că 49 de persoane implicate în accidentul rutier au fost duse la sala de sport din Năvodari şi vor fi preluate de un alt autocar.

„Zece adulţi şi 39 de copii au fost preluaţi de microbuze şi au fost transportati la sala de sport din Năvodari, de unde vor fi preluaţi de un alt autocar”, au menţionat pompierii.