Acord de înfrățire între Iași și Nisporeni: “Vom fi și mai uniți”

Redacția Liber TV

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, și președintele Consiliului Raional Nisporeni, Vasile Mărcuță, au semnat un acord de cooperare între cele două unități administrativ-teritoriale.

„Îmi doresc ca acest acord de cooperare să ne aducă mai aproape și să ne creăm ocaziile pentru a colabora în cât mai multe domenii, iar înfrățirea dintre Iași și Nisporeni să nu fie doar pe hârtie, ci în fapte. Acum că am adus și Euroregiunea Siret – Prut – Nistru acasă, iar Iașul a preluat președinția, vom fi și mai uniți în scopul comun de a dezvolta comunitățile noastre, de ambele maluri ale Prutului”, a subliniat Alexe pe pagina de Facebook, potrivit Infoprut.

Acesta a precizat că, indiferent de culoarea politică, consilierii județeni susțin proiectele comune cu Republica Moldova, dar și de parteneriatele care există deja între autoritățile locale de ambele maluri ale Prutului.

„Așa cum, anul acesta, am trecut Prutul cu Apavital, operatorul nostru de servicii de apă și canalizare, ce are în implementare o investiție de 1 milion jumătate de lei, prin care va deservi 30 000 de locuitori din 13 localități aflate în raioanele Nisporeni și Ungheni, așa vom trece Prutul și cu proiecte culturale, în domeniul sănătății, educației și a altor sectoare de interes comun”, a mai spus președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.