Actorul român, Florin Piersic, în stare gravă la spital din cauza septicemiei

Adrian Sirbu

Florin Piersic se află în stare gravă, au transmis reprezentanții Spitalului Foișor din Capitală, acolo unde actorul a fost transferat joi dimineață. Maestrul are septicemie, iar medicii spun că infecția pleacă de la proteza de genunchi.

Actorul Florin Piersic a fost operat la Spitalul Foișor din București. Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale extrem de dificile. Medicii de la Spitalul Foișor i-au montat maestrului o proteză provizorie, cu pompă de antibiotic pentru a curăța locul.

Evoluția postoperatorie a marelui actor a fost una foarte bună. În acest moment se află pe secția de Terapie Intensivă, având în vedere complexitatea intervenției chirurgicale prin care a trecut. Din fericire, operația a fost un succes, spun medicii.

Proteza care i-a fost îndepărtată a fost montată în anul 2019, însă acum devenise sursa infecției generalizate.

Ministrul român al Sănătății l-a vizitat pe maestrul Florin Piersic înainte ca acesta să fie operat. Iar Alexandru Rafila s-a declarat încrezător.

”Am stat de vorbă cu domnia sa, l-am încurajat, părea și el încrezător într-o evoluție favorabilă. Am fost la el împreună cu colegii mei de la Institutul Matei Balș. Avea o stare de spirit bună, era încrezător, pozitiv, optimist, are un suflet mare și lucrul ăsta contează foarte mult inclusiv în ceea ce privește evoluția bolii”, a explicat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a explicat că echipa medicală va continua să îl monitorizeze pe Florin Piersic și să îi prescrie cel mai potrivit tratament.

Proteza care i-a fost îndepărtată a fost montată în anul 2019, însă acum devenise sursa infecției generalizate.