aeroglisor-Molovata

Aeroglisorul de la Molovata este funcțional

Igor Grițco

De astăzi, cetățenii din stânga Nistrului vor avea pâine şi medicamente fără a parcurge zeci de kilometri. Aeroglisorul a fost reparat și astăzi şi-a reluat activitatea după ce, săptămâna trecută, au fost făcute ultimele ajustări tehnice, pentru ca vasul să fie funcționabil pe timp de iarnă. Locuitorii vor putea achiziționa pâine cu 3 lei și 50 de bani, mai ieftină cu un leu ca înainte, când erau nevoiți să plece în satul vecin la cumpărături.

Pasagerii din Molovata, Molovata-Nouă sau Cocieri vor beneficia gratuit de serviciile de transport ale aeroglisorului. Toate cheltuielile sunt din contul întreprinderii. Acum, locuitorii satelor sunt mulțumiți că vor economisi bani și timp.

"Eu acuma sunt cu probleme de inimă si după medicamente merg la Chișinău”, ne-a spus Elena Tărăboi, locuitoare a satului Molovata Nouă.

 "Ne-aduc numai pâine pătrată de la Dubăsari, dar avem părinți bolnavi și avem nevoie de pâine neagră", a mai adăugat Tamara Vișnevschi.

Zilnic vor fi efectuate câte trei curse din dreapta în stânga Nistrului și invers, pentru ca populația din raionul Dubăsari să nu fie izolată din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Capacitatea navei este de 12 pasageri și două, sau trei autoturisme. Vasul a fost adus în Republica Moldova, în tomna anului 2016. Costul ambarcațiunii este de 1,1 milioane de lei.