Alexandru Slusari acuză guvernarea că ar fi trimis mascații la fermierii care au protestat ieri la vama Leușeni. Locațiile unde vor avea loc astăzi manifestații

Adrian Sirbu

Fermierii vor continua și astăzi protestele atât pe traseele naționale, cât și la vama Leușeni. Potrivit Asociației „Forța Fermierilor”, protestatarii urmau să aibă o discuție cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, însă acesta ar fi refuzat întâlnirea. 

Lista locațiilor unde vor protesta fermierii:

1. Fermierii din mai multe raioane din sudul Moldovei (Hâncești, Leova, Nisporeni, Ungheni, Căușeni) vin la vama Leușeni începând cu ora 09:00.

2. Agricultorii din raioanele Cahul și Cantemir vor relua protestul, începând cu ora 09:30, între satele Tretești și Roșu, pe traseul Cantemir-Cahul.

3. Agricultorii din raionul Rezina rămân pe traseul Orhei-Rezina, intersecția lângă satul Bușăuca.

4. Fermierii din raionul Fălești rămân la centura orașului Fălești, lângă magazinul Supraten.

5. Agricultorii din raionul Telenești rămân la intersecția drumului Chișinău-Bălți și Chișinău-Soroca

6. Fermierii din raionul Criuleni rămân lângă postul vamal intern la drumul Chișinău-Dubăsari.

De altă parte, Președintele Asociației Forța Fermierilor sugerează că agricultorii care ieri au blocat traseul spre punctul Vamal Leușeni au fost „dispersați” de mascați. 

„În 2020 fermieriii au auzit multe promisiuni dulci de la opoziția, care la moment guvernează țara. Eu atunci nu eram naiv în privința acestor angajamente electorale, mai ales că cunoașteam foarte bine abordările PAS în raport cu agricultură.
Însă nici eu nu am așteptat că actuala guvernare, după mulți ani de activitate în atmosfera statului polițienesc lui Plahotniuc, ar prefera în loc de dialog cu agricultorii, majoritatea dintre care au votat pentru ei, să trimită la ei noapte mascați.
Mai mult nu am ce comenta”, a scris Alexandru Slusari pe facebook.

Reamintim că fermierii au protestat și ieri, 12 februarie. Aceștia au blocat accesul spre vama Leușeni.