Alexei Buzu: Cei care au indicat informații false în cererea pentru compensații vor întoarce banii statului

Ala Găină

În luna ianuarie, pentru anumite categorii de vulnerabilitate, vor fi aplicate mai multe teste pentru a verifica corectitudinea datelor introduse în sistem. O spune ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, scrie Radio Moldova. Alexei Buzu a subliniat că persoanele care nu vor declara datele veridice în cererea pentru compensații vor putea fi obligate să întoarcă banii statului, inclusiv prin procese de judecată, atunci când va fi cazul.

„Am încercat să colectăm mai multe date să înțelegem mult mai bine care este situația în fiecare gospodărie, am introdus și mai multă transparență. În acest an am încercat să fim mai aproape în ceea ce privește oferirea de explicații. Pe zi, în medie, recepționăm de la 3000 la 4000 de apeluri telefonice”, a declarat ministrul.

Potrivit lui Alexei Buzu, aproximativ 770 de mii de gospodării s-au înregistrat pe platforma guvernamentală pentru a beneficia de compensații în perioada rece a anului, iar cele mai multe persoane au obținut categoria foarte vulnerabilă, însă datele urmează să fie definitivate.