Angela Cutasevici: Numărul elevilor înscriși în școlile din Chișinău crește continuu

Ala Găină

În municipiul Chișinău învață peste 102 mii de elevi, iar anual, numărul elevilor înscriși în scolile din capitală crește cu 3000. Informația a fost prezentată de viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV. În acest sens, municipalitatea și-a propus să extindă infrastructura școlară, notează Realitatea.md. 

„Creșterea numărului de elevi este determinată de migrația internă. Multă populație din mediul rural alege să vină la Chișinău. Chișinăul este ultima speranță pentru cetățenii care aleg să mai rămână în Republica Moldova. În Chișinăul avem 330 de instituții educaționale. Numărul copiilor înmatriculați în instituțiile din Chișinău crește constant, anual, cu aproximativ 3 mii de copii. Acest lucru ne bucură, dar și ne responsabilizează. De aceea, în ultimii ani, intervenim cu extinderea, reparația și readucerea în sistem a 21 de edificii, spații pentru școală și grădiniță”, a spus viceprimara municipiului Chișinău.

Pentru a face față numărului mare de solicitări de înscriere a copiilor la școală, municipalitatea a construit complexul educațional Gimnaziul-Grădiniță „STEAM”. Instituția are o capacitate de aproape 600 de locuri și dispune de 32 de săli de clasă. Școala își va începe activitatea la capacitate maximă de la 1 septembrie.

„Gimnaziul „STEAM” îl pregătim pentru 1 septembrie cu investiții de peste 30 de milioane de lei. Vom avea o școală nouă în centrul capitalei. Acum au loc ultimele lucrări de reparație la blocul B. Blocul A a fost anul trecut recepționat. De la 1 septembrie școala va fi funcțională în totalitate. Avem proiecte de extindere și în alte spații unde a fost posibil de construit, fie a fost realizată o supraetajare, fie au fost construite blocuri noi, ca să valorificăm toate spațiile existente”, a mai spus Angela Cutasevici.