Aproximativ 200 de moldoveni au revenit în Moldova din Israel

Adrian Sirbu

Peste 600 de pasageri au sosit pe ruta Tel Aviv – Chișinău, în perioada 7-11 octombrie, dintre care 198 sunt cetățeni ai Republicii Moldova, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene într-un comunicat.

MAEIE a îndemnat persoanele care vor să părăsească Israelul să o facă în următoarele zile, folosind cursele comerciale disponibile. Instituția precizează că aeroportul funcționează în regim normal, iar zborurile comerciale sunt în continuare operaționale, cu frecvență aproape zilnică.

Ambasada Republicii Moldova din Israel funcționează în regim alert, fiind prestate doar servicii consulare de urgență, cum ar fi emiterea documentelor de călătorie. Astfel, cetățenii sunt îndemnați să se înregistreze folosind un formular. Până acum 174 de cetățeni s-au înregistrat.

„Ambasada Republicii Moldova la Tel Aviv menține contact permanent cu cetățenii noștri din Fâșia Gaza și lucrează asupra posibilităților viabile de evacuare din zonă. Având în vedere că singura cale de evacuare disponibilă este terestră, prin punctul de trecere Rafah de la granița cu Egipt, suntem în contact cu autoritățile egiptene”, precizează MAEIE.