De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

ff

Asistentă medicală, aflată în concediu de maternitate – la limita disperării: Factură de 6.000 de lei pentru gazul natural

Redacția Liber TV

Aceasta susține că este în concediu de maternitate, iar indemnizația pe care o primește nu ajunge „nici pentru cheltuielile elementare”. „Ce facem, oameni buni, încotro ne îndreptăm?”, a scris tânăra pe pagina sa de Facebook.

„Sunt o tânără mămică, (asistentă medicală la IMSP IMU) în concediu de maternitate, cu o indemnizație care nu ajunge nici pentru cheltuielile elementare ale copilului, e perioada în care copilul se îmbolnăvește cel puțin o dată în lună, (iar medicamentele necesită bani) în care copilul crește, hăinuțele îi sunt mici etc. 

Soțul muncește de dimineață și până seara târziu (câteodată nici nu reușim să ne vedem sau să vorbim, pentru ca eu cu fetița dormim), lucrând ca șofer de taxi, într-o zi poate sa aibă norocul sa aibă 20 clienți, într-o zi doar 5, dar planul totuși trebuie plătit, fie ca ai avut sau nu clienți

Vara trecută ne-am hotărât să ne unim și noi la gaz, ca să ne fie mai ușor cu cei mici, și în general am investit o sumă foarte mare de bani, acuma însă ne pomenim cu aceasta factură, îmi vine să urlu, să strig în gura mare. Ca toată lumea avem și noi credit.

Alooo, ce facem, oameni buni, încotro ne îndreptăm? De unde să luăm noi 8.000 lei doar pentru facturi, pe când noi avem salariul cel mult 6.000 lei?”, se arată în postare. 

Potrivit vicepremierului Andrei Spânu, Moldovagaz analizează opțiunea de majorare a tarifului. La rândul său, compania a menționat că va venit cu o poziție oficială privind o eventuală majorare pe 20 ianuarie.