ASP: A crescut numărul tentativelor de obținere prin fraudă a cetățeniei Republicii Moldova

Ala Găină

Agenția de Servicii Publice a înregistrat pe parcursul anilor 2022 – 2023, circa 30 de tentative de obținere prin fraudă a cetățeniei Republicii Moldova, inclusiv de către doi magnați ruși. Dezvăluirile au fost făcute de directorul ASP, Mircea Eșanu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

„Nu pot să dau numele acum, pentru că au loc niște măsuri speciale și lucrăm împreună cu colegii de la CNA, pentru că nu putem identifica unde au fost depuse aceste dosare și de către cine au fost emise. Noi știm sigur că-i fraudă, am refuzat deja să le oferim cetățenia, dar vrem să ne convingem că persoanele care au contribuit sau au fost complici la aceste infracțiuni ajung pe banca acuzaților, a declarat Mircea Eșanu.

Șeful ASP a specificat că au fost înregistrate și câteva cazuri extrem de interesante, de magnați ruși, multimilionari care doresc să obțină cetățenia RM

„Nu pot să dau numele acum, pentru că au loc niște măsuri speciale și lucrăm împreună cu colegii de la CNA, pentru că nu putem identifica unde au fost depuse aceste dosare și de către cine au fost emise. Noi știm sigur că-i fraudă, am refuzat deja să le oferim cetățenia, dar vrem să ne convingem că persoanele care au contribuit sau au fost complici la aceste infracțiuni ajung pe banca acuzaților”.

Șeful ASP a spus că el personal cunoșate cazul a doi magnați, multimilionari, din Federația Rusă și din Uzbekistan care au dorit să obțină în mod fraudulos cetățenia RM. După finisarea investigațiilor aceste cazuri vor fi făcute publice.