Astăzi începe campanie de împădurire. Urmează să fie plantați 13 milioane de puieți

Adrian Sirbu

Pe 10 martie se dă startul campaniei de împădurire din această primăvară. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îndeamnă oamenii să iasă la plantat copaci pentru „o țară mai verde și un mediu sănătosˮ. Acțiunea de înverzire face parte din Programul național de împădurire, transmite IPN.

Mai multe păduri înseamnă apa suficientă în fântâni și râuri, un aer mai curat, un sol mai roditor, iar toate acestea înseamnă un viitor sănătos și prosper pentru noi și pentru copiii noștriˮ, se arată în mesajul Maiei Sandu adresat cetățenilor.

Pomii vor fi plantați pe terenuri noi, dar vor fi îngrijite și plantațiile de anul trecut. Urmează să fie sădiți 13 milioane de puieți de stejar, ulm, salcâm crescuți de silvicultori.

În contextul realizării Planului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, sub egida președintelui Republicii Moldova, se prevede stabilirea și crearea de noi păduri pe o suprafață de 145 mii de hectare pe parcursul a zece ani. Apelul de participare la activitățile de împădurire  este lansat pentru întreaga țară, cu implicarea activă a tuturor cetățenilor.

Doritorii să se implice în lucrările de plantare sunt îndemnați să trimită o confirmare la adresa de email: [email protected] sau la numărul de telefon: 068589685.