Astăzi vom afla cine ne va reprezenta țara la Eurovision. Cine sunt cei 11 finaliști

Adrian Sirbu

Astăzi, vom afla cine va reprezenta Republica Moldova la concursul Eurovision. În premieră, evenimentul de excepție va fi transmis pe pagina oficială a Eurovision și pe canalul Youtube al organizatorilor.

De asemenea, show-ul va fi transmis în direct și la alte șase posturi TV din 11 țări. Astfel, Finala Națională a Eurovision va putea fi vizionată de către telespectatorii din Belgia, Țările de Jos, Luxemburg, Austria, Germania, Suedia, Spania, Israel, Irlanda, Italia, Marea Britanie.

Pe scenă vor evolua 11 finaliști, în ordinea stabilită prin tragere la sorți pe 17 ianuarie 2024. Surpriza serii: legendara formație „HOLOGRAF”.

 1. Natalia Barbu – „In the middle”
 2. Valeria Pasha – „Anti-princess”
 3. Iulia Teleucă – „Runaway”
 4. Cătălina Solomac – „Fever”
 5. O L – „No Time No Space”
 6. Viola Julea – „Light up!”
 7. Regina Alexandrina – „Contrasens”
 8. Victor Gulik – „Fever”
 9. Nicoleta Sava – „Bravo”
 10. Sasha Letty – „DNA”
 11. Y-Limit – „REVOLUTION”

Finala Națională Eurovision 2024 va fi încununată de prezența legendarei formații românești HOLOGRAF, aducând în prim-plan experiența și talentul inconfundabil care au consacrat-o pe parcursul deceniilor.

Punctajul va fi acordat în proporție de 100% de către juriu. Componența echipei de jurizare va fi făcută publică astăzi. Juriul va fi format dintr-un număr impar de membri (minim 3, maximum 5) și va fi diferit de cel din Finala Națională. Conform Regulamentului, criteriile de apreciere ale pieselor sunt: linia melodică, originalitatea piesei și interpretarea.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.