(AUDIO) Un angajat al Postului vamal Sculeni și complicele său, reținuți de CNA și procurorii mun. Bălți pentru facilitarea unui caz de contrabandă contra unei mite de peste 10 mii de euro

Adrian Sirbu

Un vameș din cadrul Postului vamal Sculeni a fost reținut în după-amiaza zilei de 26 iunie de ofițerii CNA și procurorii mun. Bălți într-un dosar de corupere pasivă. Funcționarul este bănuit că ar fi pretins și acceptat peste 10 000 de euro de la un transportator de colete pentru a asigura trecerea nestingherită a unui lot de marfă de contrabandă prin postul vamal menționat. 

Urmărirea penală a început în baza unei autosesizări, în cadrul căreia au fost documentate acțiunile vameșului, dar și ale transportatorului, soldate cu reținerea acestora. Potrivit probelor acumulate, s-a constatat că în urma înțelegerii prealabile între vameș și transportator a fost asigurată introducerea prin contrabandă a unui lot de marfă contra unei mite de peste 10 mii de euro.

Astfel, la data de 26 iunie, ofițerii CNA, sub conducerea procesuală a procurorilor Procuraturii mun. Bălți, l-au reținut în flagrant pe angajatul Postului vamal Sculeni imediat după primirea sumei de peste 10 000 de euro. De asemenea, în cadrul acțiunilor de urmărire penală a fost reținut și complicele vameșului. Ambele persoane sunt plasate în izolator pentru 72 de ore.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe mijloace financiare, telefoane mobile, un automobil și marfa introdusă prin contrabandă.

Acțiunile de urmărire penală în acest caz sunt în desfășurare și au loc în cadrul unei cauze pornite în temeiul art. 324 Cod penal – coruperea pasivă.