“Avea un comportament straniu”. Ce a declarat poliției fata care a mers în mașină cu principalul suspect al răpirii de la Orhei

Adrian Sirbu

Tânăra despre care oamenii legii au anunțat astăzi că a fost văzută în mașina suspectului cu puțin timp înainte de reținerea acestuia a oferit primele declarații la audieri.

La 20 aprilie, poliția a publicat o imagine surprinsă de camerele din traficul rutier în care apare învinuitul cu o fată în mașină. Oamenii legii au cerut ajutorul cetățenilor pentru identificarea persoanei.

Ea a declarat că șoferul avea un comportament straniu și din acest motiv și-a sunat prietenul, care a stat conectat la telefon până în momentul în care ea a coborât din mașină, în Chișinău. Informațiile au fost comunicate șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, într-o declarație pentru ProTV.

Domnișoara din imagine avea, în primă fază, cumva anumite asemănări caracteristice defunctului, chiar unele persoane apropiate ale defunctului ne-au comunicat că este persoana din imagine. Ulterior când s-au făcut recunoașteri și expertize a imaginii am constat că nu este ea. Dar voiam să vedem cine este în acel mijloc de transport.  

Am fost apelați imediat de persoane care au cunoscut-o și am luat legătura cu acea persoană. Ea când a urcat în mașină și a mers spre direcția municipiului Chișinău a avut senzații și a perceput amenințare din partea lui, în timpul deplasării, din aceste considerente a sunat prietenul său, care pe toată distanța a stat în comunicare, chiar dacă nu a vorbit tot drumul, în căști era conectat ca prietenul să audă tot timpul de deplasare, pentru că ea a observat anumite trăsături, să spunem așa nesănătoase”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.