Bărbatul împușcat în sectorul Rîșcani era liderul unei grupări criminale din nordul Londrei, care ar fi evadat dintr-o închisoare din Turcia

Ala Găină

Noi detalii despre bărbatul care a fost împușcat mortal în plină zi, la terasa Coffee Point, din sectorul Rîșcani al capitalei. Potrivit surselor PulsMedia.MD, acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 41 de ani, liderul unei grupări criminale din nordul Londrei, care ar fi evadat dintr-o închisoare din Turcia. Acesta a fost capturat de INI și urma a fi extrădat.

Este vorba despre cetățeanul turc, Izzet Eren, în vârstă de 41 de ani, care în 2015 a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru o infracțiune cu arme de foc, care s-ar fi soldat cu moartea a doi polițiști.

Liderul principal al bandei Tottenham Turks își ispășea pedeapsa într-o închisoare  din Londra, când a fost transferat la o închisoare din Turcia în august 2019 și a fugit din arest o lună mai târziu.

Eren a fost arestat de londonezi în octombrie 2015, după ce a fost prins cu un pistol încărcat și o mitralieră în nordul Londrei, în timp ce se presupune că se îndrepta să efectueze o împușcătură.

S-a încercat să-l scoată pe Eren din duba închisorii în timp ce era transferat de la închisoare la Wood Green Crown Court, două luni mai târziu. Poliția a reușit să împiedice complotul, dar l-a împușcat pe Jermaine Baker, în vârstă de 28 de ani, în acest proces.

Potrivit unui raport al poliției londoneze, la momentul morții dlui Baker, Eren a mai comis o infracțiune de trafic de droguri și s-a întors în Regatul Unit încălcând un ordin de deportare.

Potrivit presei engleze Eren este căutat și în Turcia pentru crimă. Cetățeanul turc făcea parte dintr-o bandă care avea o dispută de lungă durată cu banda rivală Hackney Turks.

În această dispută au avut loc „numeroase împușcături și crime începând din 2009, atât în Londra, cât și în Turcia.

Sursele Pulsmedia din cadrul INI au ținut să menționeze că cetățeanul turc a fost reținut de INI și urma să fie extrădat autorităților londoneze. însă astăzi acesta a fost împușcat mortal de un individ mascat care se deplasa cu o trotinetă electrică.

Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz.

Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată.