Bucurie pentru locuitorii din satul Beşghioz, raionul Ceadîr-Lunga. Podul și strada centrală au fost renovate

Adrian Sirbu

Sărbătoare mare în satul Beşghioz, raionul Ceadîr-Lunga. Aici, pentru prima dată după mulți ani, a fost realizat un proiect de infrastructură de amploare – a fost reparat podul și a fost asfaltată strada Lenin, pe o distanță de 300 de metri. După cum a remarcat bașcanul Găgăuziei, Eugenia Guțul, aceste obiecte sunt doar începutul transformării frumoase a acestui sat.

„Locuitorii s-au plâns mereu că aceasta este una dintre cele mai rele străzi din Beșghioz, de aceea, cu ajutorul echipei mele, cu ajutorul lui Ilan Șor, am îndeplinit visul sătenilor. Și asta este doar începutul. Vom ajunge pe fiecare stradă, în fiecare casă. Și vom realiza tot ceea ce am promis. Vom transforma satul vostru până la recunoaștere. Mergem înainte”, a subliniat Evghenia Guțul.

Repararea obiectelor cheie din localitate este un mijloc important pentru a îmbunătăți viața sătenilor. Potrivit deputatului Adunării Populare din satul Beșghioz, Ivan Caraja, fără ajutorul bașcanului, al Comitetului Executiv și al sponsorilor, un asemenea proiect nu ar fi fost posibil de realizat nici în 20 de ani.

„Avem oameni frumoși, și străzile la fel ar trebui să fie. Acesta este doar începutul. Mulțumesc foarte mult bașcanului, mulțumesc Comitetului Executiv, mulțumesc sponsorilor. Pentru o localitate, drumurile sunt cele mai importante”, a declarat Ivan Caraja.

Sătenii sunt foarte fericiți că vechiul lor vis a devenit realitate. Acum, în satul lor există un drum frumos și sigur și un pod. În sfârșit, se poate de uitat de cizmele de cauciuc și galoși.

„Unii șoferi nici nu voiau să meargă pe aici din cauza drumului îngrozitor. Acum acest chin a luat sfârșit. Vom putea ajunge acasă normal”, a spus o săteancă.

Acesta este primul, dar nu ultimul proiect din acest sat. Conducerea planifică să facă din Beșghioz o așezare modernă, confortabilă, cu o infrastructură dezvoltată, pe care locuitorii o merită.

„Am promis locuitorilor din autonomie că nicio localitate nu va rămâne fără atenția autorităților regionale. Și noi ne îndeplinim promisiunile, acordând atenție tuturor orașelor și satelor din autonomie! În fiecare zi, realizăm acțiunile prevăzute în programul nostru electoral. Dragi prieteni, pas cu pas, noi construim Găgăuzia visurilor. Am venit în această regiune minunată pentru a face un plai minunat. Și o vom face”, a subliniat Ilan Șor în adresarea către săteni.