un grup de studenți

Burse de Merit pentru cei mai buni studenți din Moldova

Ariadna Bulat

Cei 50 de câştigători au fost selectaţi de către o Comisie independentă de experţi, constituită din reprezentanţi ai comunităţii academice. Un accent deosebit s-a pus pe nivelul de implicare a studenților în activităţile extra-curriculare, inclusiv activităţi de voluntariat sau implicarea în diverse proiecte.

Gheorghe Graur, masterandul Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, spune că suma de 12000 de lei este una semnificativă pentru un student care ar dori să-și cumpere strictul necesar pentru studii. „Ar fi un prim salariu ca răsplată la eforturile care le-a depus studiind, este un stimul esențial. Este prima piatră de temelie pentru a rămâne în Republica Moldova”, a spus Gheorghe Graur.

Pe parcursul celor 21 de ediţii anuale ale programului, aproximativ 5000 de studenţi au participat la concurs, dintre care 1330 de studenţi au beneficiat de Burse de Merit. Din anul 2003, concursul este organizat de Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Moldova.

foto: ipn.md