Călătoria cu transportul public în Chișinău ar putea costa 6 lei

Redacția Liber TV

Executivul Primăriei Chișinău va propune mâine, 12 mai, reintroducerea pe ordinea de zi a subiectului cu privire la tariful la transportul public municipal în cadrul unei noi ședințe a Consiliului Municipal Chișinău (CMC). Astfel, costul unei călătorii cu troleibuzul sau autobuzul în municipiul Chișinău ar putea fi de 6 lei. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban.

Îmi asum pe deplin această decizie care pare a nu fi foarte populară, dar la această etapă este strict necesară pentru dezvoltarea transportului din Chișinău și evitarea ducerii în faliment a Parcului Urban de Autobuze (PUA), dar și a Regiei Transport Electric (RTEC)”, a declarat Ceban.

Potrivit lui Ceban, în urma „scumpirilor la carburanți”, costul de subvenționare al Primăriei Chișinău către cele două parcuri de transport public: Regia Transport Electric (RTC) și Parcul Urban de Autobuze (PUA), se ridică de la 700 de milioane de lei la un miliard de lei și „pune în pericol” activitatea și dezvoltarea RTC și PUA.

Prețul propus de 6 lei, va fi unicul atât pentru Chișinău cât și suburbii. Cu abonamentul procurat, se poate călători din suburbie în Chișinău, și retur, indiferent dacă se schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat. Cu abonament, dacă călătorești mai mult cu transportul public, indiferent cu troleibuzul sau autobuzul, prețul unei călătorii poate ajunge mai mic decât este azi, de doi lei”, a spus Ceban.