dd

Carnea de pasăre din UCRAINA invadează PIAȚA MOLDOVENEASCĂ

Olesea Coragău

Președintele Asociației Producătorilor din Industria Avicolă, Dorin Ciurea, spune că producătorii autohtoni devin tot mai vulnerabili și supuși riscurilor de a micșora volumele de producere și de a reduce numărul locurilor de muncă. Iar asta pentru că, potrivit lui, importul de carne de pasăre din Ucraina continuă să crească și tot mai multe întreprinderi ucrainene obţin autorizaţii pentru livrarea cărnii de pasăre în Moldova.

Dorin Ciurea  a mai menționat că Asociația Producătorilor din Industria Avicolă solicită autorităților de a fi introdusă cota de import la carnea de pasăre din Ucraina.

Contactat de către Radio Moldova Actualități pentru a comenta situația, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Valeriu Rusu, a spus că subiectul ține de competența Ministrului Agriculturii.

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii, Eduard Grama, a comunicat că responsabil de importul și exportul produselor din carne este Ministerul Economiei, iar instituția pe care o conduce a fost și rămâne pentru a fi introducerea cotei la importul cărnii de pui.

La rândul său, Ministerul Economiei susține că săptămîna viitoare instituția va organiza o ședință cu participarea producătorilor de carne, alte structuri ce au tangență cu ramura dată, în cadrul căreia vor fi examinate toate problemele din sector.