Un interpret alături de protestatari

Cătălin Josan protestează alături de frații români: „Să știți că e un deja vu. Moldova, tu ce mai aștepți?”

Ariadna Bulat

„Mândru de România mea” – așa se declara artistul ieri seară, lângă Guvernul României, unde a mers ca să protesteze, cu o profundă senzație de „deja vu”.

„Ceea ce se întâmplă acum la București sunt scenarii trase la indigo după modelul P(S)D-ului de la Chișinău, când guvernul Filip fusese învestit pe furiș, noaptea, în timp ce noi protestam pe scările Parlamentului RM. Atunci, Bucureștiul a avut o reacție dureroasă, spunând că va susține acest guvern obscur. Diferența dintre România și Moldova este că nu toate instituțiile de stat se află sub influență politică, contrar celor din Moldova, iar tinerii au demnitate și își cer țara înapoi chiar acum. România are președinte. Moldova – un măscărici în halat alb. România este un stat de drept. Moldova – un stat acasă. România are presă liberă. În Moldova, presa independentă e sugrumată.

Pe această cale, vă anunț că tatălui meu – Nicolae Josan – un mare patriot și reprezentant mass media influent, i-au fabricat acum un dosar penal pentru că nu tace. Bineînțeles, efectul a fost exact invers. Dacă am învățat ceva până acum, este că #EuNuTac. România nu mai tace. Avem Țară. #HaiRomânia! Moldova, tu ce mai aștepți?”, a comunicat interpretul, într-un mesaj difuzat aseară.