Catastrofă ecologică: O navă sub pavilionul Republicii Moldova, cu 500 de tone de motorină, bombardată de ruși

Ala Găină

Nava de tip tanker „Millennial Spirit” aflată sub pavilionul Republicii Moldova (aflată în apele neutre din Marea Neagră) a fost lovită a doua oara de o rachetă rusească. Despre aceasta anunță autoritățile din Odesa.

Corabia a fost lovită de o rachetă în timpul unui atac aerian asupra regiunii Odesa, cu o aeronavă rusească „Su-30”, care a tras două rachete Kh-31.

Potrivit presei din regiune, până la momentul primei lovituri, pe navă erau peste 500 de tone de motorină.

Petrolierul Millennial Spirit, care navighează sub pavilionul Republicii Moldova, este lovit pentru a doua oară de rachete ruseşti de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

Prima oară a fost lovit la câteva zile de la invazie, autorităţile Republicii Moldova informând atunci că echipajul de la bordul navei este compus din cetăţeni ruşi şi că două persoane au fost grav rănite.

Comandamentul militar Sud al forţelor de apărare ucrainene a indicat joi că, la momentul respectiv, când a fost lovită în februarie, nava avea peste 500 de tone de motorină la bord şi că de atunci plutea fără echipaj. Potrivit acestuia, o rachetă rusească de tipul X-31 aer-sol a lovit petrolierul de data aceasta.

„Probabil că restul încărcăturii a luat foc”, indică armata, într-o declaraţie citată de Interfax-Ukraina, precizând că petrolierul a fost lovit pentru a doua oară.

Armata ucraineană a calificat nava drept o ‘bombă ecologică cu acţiune întârziată’, apreciind că această situaţie are drept cauză blocarea porturilor ucrainene de către invadatorii ruşi.