Caz șocant la o terasă din capitală. Patru minori sunt suspectați de intoxicație cu droguri

Ala Găină

Patru minori cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani s-ar fi intoxicat cu o substanță etnobotanică. Totul s-ar fi întâmplat la o terasă din municipiul Chișinău. Ambulanța a fost solicitată ieri, la ora 13:35.

Echipa de asistență medicală urgentă a intervenit la locul solicitării în 10 minute și a depistat minorii ce prezentau următoarele acuze: cefalee, amețeli, grețuri, uscăciuni în gură, vomă, amorțirea membrelor inferioare și slăbicine generală.
Adițional, de către medicul superior al Dispeceratului comun de urgență IMSP CNAMUP a fost direcționată încă o echipă, deoarece erau 4 minori cu vârstele cuprinse între 12-15 ani.

Membrii echipelor de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la etapa de prespital. Ulterior, cu monitorizarea permanentă a parametrilor vitali, copii au fost transportați de urgență la IMSP Institutul Mamei și Copilului.
În acest sens, IMSP CNAMUP îndeamnă părinții să fie mai vigilenți și să ȋmpiedice adolescenții să ȋşi ruineze nu numai sănătatea, viaţa socială, ci şi viitorul.