carte deschisă

Ce beneficii ne aduce cititul înainte de somn

Victoria Furnic

Se ştie bine că în era modernizată totul se poate afla doar cu un click,e foarte simplu să fii informat despre orice şi la orice oră,însă puţin îşi mai amintesc s-ă deschidă o carte preferată şi să dedice cel puţin o oră lecturii.

S-a dovedit însă cu nu vom reuşi să prelucrăm tot cea ce vedem,ceea ce vedem fugitiv.

Cititul înainte de somn are multe beneficii ,cum ar fi un vocabular mai variat şi o memorie mai bună,se dezvoltă mai bine latura creativităţii,şi probleme cu care ne confrutnăm zi de zi ,pot fi rezolvate într-un mod mai echilibrat şi limpede.

O cercetare făcută de psihologi a demonstrat că cititul înainte de somn reduce nivelul stresului.

S-a stabilit că numai șase minute de lectură înainte de a pune capul pe pernă reduc stresul cu 68%, adică mai eficient decât ascultatul muzicii sau savurarea unei cești cu ceai.

În timpul lecturii,reuşim să ne abstractăm de la lumea reală,care este plină de probleme,obstacole ,vorbe şi muncă intensă,astfel creerul nostru se relaxează ,se teleportează într-o altă lume ,unde îşi dă frîu liber imaginaţiei,uitînd de cotidienitate.

Important este ca lectura să ne poată captiva,deci alege subiectul preferat ,şi acordă o mică pauză creerului şi sufletului.