continyou

Ceasul care are grija de sanatatea ta

Dorin Scoferța

Compania ContinYOU a creat un dispozitiv ce are grija de sanatatea ta. Este vorba de un smartwatch, care cu ajutorul mai multor senzori, controlează starea fizică a corpului tau, ajutând cu indicații și întrebări în privința sănătății.

Acesta poate prezice situații periculoase sau atenționări în privința respirației sau altele, controlează respirația, ritmul inimii, sângele.

Ceasul poate fi echipat cu un card SIM de la un operator de telefonie mobilă. Având la bază acest canal de comunicare, dispozitivul îi poate alerta pe ceilalţi când semnele vitale ale purtătorului sunt neobişnuite şi pot fi cauze de îngrijorare. Aceasta nu este însă singura modalitate în care cei din jur pot fi avertizaţi. Utilizatorul are la dispoziţie un buton pe care îl poate acţiona atunci când vrea să transmită aceste informaţii prietenilor sau rudelor apropiate.

Dispozitivul ContinYou, deşi este în principal adresat purtătorului, este o unealtă care vine în ajutorul familiilor care au în grijă o persoană bolnavă pe care trebuie să o monitorizeze în permanenţă.