fsesfs

Cel de-al doilea volum al trilogiei „Amintiri din Viitor” de Andreea Russo va fi lansat joi

Beatrice Dornean

După ce volumul I al trilogiei  „Amintiri din Viitor” a avut succes, Andreea Russo a decis să continue şi cu volumul II. 

Volumul II începe cu nişte întrebări retorice, ce continuă istoria lui Mir: „Cum e să trăiești fără amintiri? Cum e să știi că acestea sunt scrise într-un jurnal de care îți e frică? O frică față de un trecut în care cunoșteai viitorul. 

Tokyo, 11 februarie, el deschide ochii și realizează că nu mai are trecut, cu excepția unor jurnale pe care tot amână să le citească. Într-un final le deschide și redescoperă greșelile pe care le-a făcut în mod conștient. A pierdut benevol femeia pe care o iubea. Cum să se întoarcă la viața lui de odinioară? Cum să o întoarcă pe ea? În loc de răspunsuri apar mai multe întrebări.

Numele lui este Mir. E în viață. Dacă citești aceste rânduri, descoperi împreună cu el trecutul său.”

Andreea îşi invită toţi cititorii săi la lansarea acestui volum. La fel, în timpul lansării cartea va putea fi procurată cu 40% reducere (100 lei). 

Fragmente din carte

 

„Te rog să te oprești, să mă aștepți, dar nu o faci, procedezi corect. Atunci când te rog să mă săruți, nu mă săruta.  Te rog să mă îmbrăţişezi, nu, tu nu mă îmbrăţişa. Te rog să mă privești. Nu privi, fii orb! Te rog să mă asculți, fii surd. Te  rog să îmi vorbești, fii mut. Nu am nevoie  de răspuns la o rugăminte, căci dacă nu vrei să mă aștepți, să mă privești, să mă săruți și să mă îmbrățișezi, să nu o faci, pentru că, în cazul în care tu ai să mă rogi să te aștept, eu voi merge înainte, iar când vei dori să mă săruți, îmi voi ascunde buzele.

Voi fi oarbă, surdă și mută când mă vei ruga contrariul, la fel ca tine, din  motiv că, asemenea ție, nu am dorință.  O reciprocitate adesea se transformă în obligație, o plăcere se transformă  în dezgust, o relație se transformă în trecut. E normal să-ţi iei rămas-bun de la un om în cazul în care tu ai decis să mergi spre est, iar persoana cealaltă spre vest. Un rămas-bun reciproc? Cel mai frumos cadou pentru o relație care s-a născut din reciprocitate”.

Amintim că, volumul I al trilogiei a fost premiat la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret din Chișinău, ediția a XX-a din 17 aprilie 2016.