Cel mai lung brâu românesc a intrat în Cartea Recordurilor. Măsoară aproape 1700 de metri

Adrian Sirbu

Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a reuşit să intre de două ori în Cartea Recordurilor: pentru cel mai lung brâu românesc confecţionat în trei luni, care măsoară 1.667,41 de metri şi pentru cel mai greu brâu, care cântărește 70 de kilograme.

Brâul românesc a fost măsurat, în urmă cu o zi, de o comisie de la Cartea Recordurilor în centrul oraşului Nürnberg, pe Jakobsplatz, scrie G4Media.

Pentru confecţionarea celui mai mare brâu românesc, startul a fost dat pe 24 februarie 2024, de Dragobete, atunci când Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg a lansat o invitaţie pentru românii din toată lumea să confecţioneze manual un brâu de minimum un metru, pe care să-l trimită la Nürnberg, până în 23 iunie, de Ziua Iei.

S-au strâns foarte multe organizaţii din foarte multe ţări, din Noua Zeelandă până în Republica Moldova, şi s-au adunat peste 1.000 de persoane. Am avut asociaţie care a trimis şi 40 de metri. S-au atins două recorduri. Este cel mai lung brâu românesc confecţionat de românii din pretutindeni, din toată lumea, dar şi cel mai greu, pentru că acesta a fost cântărit’, a declarat pentru AGERPRES, coordonatoarea Centrului din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota.

Fiecare persoană care a contribuit la acest record a putut alege un model preferat pentru brâul pe care l-a confecţionat, singura cerinţă a fost ca brâul să aibă lăţimea de 7-8 centimetri şi minim 1,5 metri lungime.

Organizatorii acţiunii pentru Cartea Recordurilor au fost Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Valentina Banu EU-RO Connect Consulting şi Daniela Lostun, Şezătoarea Românească Nürnberg.