NISA

Cel mai recent bilanț: Atentatul de la Nisa s-a soldat cu 84 morţi şi 150 de răniţi

Beatrice Dornean

Într-un coşmar adevărat s-a transformat aseară sărbătoarea de Ziua Franţei. La Nisa, un camion a intrat în mulţimea adunată pentru focurile de artificii. 84 de oameni au murit şi peste 150 au fost răniţi. Şoferul autocamionului a fost împuşcat iar în vehicol au fost găsote numeroase arme si grenade. 

Printre victimele atentatului se află şi Jean-Marc Leclerc, directorul adjunct al poliţiei de frontieră a oraşului Nisa, informează Le Figaro.

Şoferul camionului care a lovit joi, la Nisa, ar fi tras focuri de armă în mai multe reprize înainte de a fi neutralizat de poliţie, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Le Figaro online. 

„În momentul în care a fost împuşcat mortal de poliţie, el trăsese mai multe focuri de armă”, a subliniat, la rândul său, primarul oraşului Nisa, Christian Estrosi.

O „grenadă inactivă” şi „arme lungi false” au fost de asemenea găsite în camion, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Spitalele din Franţa au lansat un apel către populaţie, celde a dona sânge, în condiţiile în care peste 100 de răniţi se află în unităţile medicale în urma atacului de noaptea trecută de la Nisa, relatează gandul.info