Cercetările de la iazul dintr-o localitate din raionul Anenii Noi, unde au fost depistate fragmente neidentificate, au fost reluate

Adrian Sirbu

Cercetările de la iazul dintr-o localitate din raionul Anenii Noi, unde ieri au fost depistate fragmente neidentificate, au fost reluate. La fața locului lucrează echipa tehnico-explozivă a Ministerului Afacerilor Interne, dar și specialiștii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care efectuează lucrări subacvatice. Geniștii Armatei Naționale nu au fost solicitați la fața locului.

Autoritățile au fost alertate miercuri cu privire la prezența unor fragmente neidentificate în lacul din apropierea localității Fârlădeni. Originea acestor fragmente rămâne deocamdată necunoscută. Specialiștii continuă verificările.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la fața locului, s-au deplasat salvatorii pentru a efectua lucrări pe apă, dar și misiuni subacvatice pentru extragerea în siguranță a fragmentelor. Scafandrierii utilizează tehnică suplimentară pentru a ajuta specialiștii în realizarea misiunii.

Inițial, în spațiul public apăruse informații precum că bucățile depistate în iaz ar fi fragmente ale unei rachete. Cu toate acestea, la fața locului geniștii Armatei Naționale nu au fost solicitați.

Lacul este în apropierea localității Fârlădeni, dar este gestionat de către un localnic din Hârbovăț. Persoana care are grijă de lac a observat ceva suspect în apă. Ca urmare, au fost sesizate organele de drept. Zona a fost izolată, iar cetățenii nu au acces.