„Cerem dreptate pentru Ana-Maria”. Coaliția „Viața fără violență” organizează o manifestație în PMAN după cazul tragic al fetei din Orhei

Ala Găină

Coaliția Națională „Viața fără Violență”, o rețea din 21 organizații care oferă servicii și asistență femeilor trecute prin violență, va organiza, astăzi, o manifestație de protest în Piața Marii Adunări Naționale, după cazul Anei-Maria din Orhei, tânăra însărcinată de 19 ani care a fost ucisă cu brutalitate.

„Ana-Maria a strigat și a cerut ajutor, dar nu a fost auzită de nimeni. Ea, la fel ca oricare dintre noi, a știut frica cu care mergi seara spre casă, iar în locul ei puteam fi oricare dintre noi, din orice sat sau oraș. Nu avem niciun drept să tăcem, să ignorăm, să trecem cu vederea sau să credem că „este ultimul caz, nu se va mai repeta”. Astăzi, la ora 18:00, vom merge în Piața Marii Adunări Naționale (în fața Guvernului) ca să cerem dreptate pentru Ana-Maria. Vom cere să fim auzite și să ne fie auzite strigătele comune pentru Ana-Maria, pentru copilul ei și pentru toate femeile care nu-și mai pot striga durerea și cere dreptatea. Vino și tu! Alătură-te vocilor noastre”, se arată în mesajul organizatorilor.

Corpul neînsuflețit al tinerei din Orhei a fost găsit la 19 aprilie într-o fâșie forestieră din apropierea localității Chițcanii Vechi, Telenești. Despre dispariția tinerei de 19 ani oamenii legii au fost anunțați la 12 aprilie.

Principalul suspect pe acest caz, Gheorghe Cotorobai, a fost angajat al Ministerului de Interne în perioada 1999-2000. Informația a fost confirmată de șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova. Întrebat de ce au durat tocmai 8 zile căutările în privința fetei și ce acțiuni a întreprins poliția în această perioadă, acesta a declarat că toate imaginile ridicate au fost de noapte, iar calitatea acestora nu era tocmai bună. Din acest considerent, întreg procesul a durat mai mult.