Cinci persoane, inclusiv doi minori, au fost intoxicate cu monoxid de carbon

Ala Găină

Cinci persoane, inclusiv doi minori, au primit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la cazanul din locuință, conectat la gaze naturale. Cazul a fost înregistrat pe 14 decembrie într-un apartament de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Chișinău, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„La fața locului a intervenit efectivul gărzii Detașamentului salvatori și pompieri Ciocana al IGSU, care au efectuat lucrări de deconectare a cazanului și de evacuare a persoanelor. În urma incidentului, două femei în vârstă de 64 și 45 de ani, o tânără de 21 de ani, dar și două minore de 12 și 8 ani au suferit intoxicații, ulterior fiind transportate în stare conștientă la spital pentru îngrijiri medicale”, precizează IGSU.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și altor surse de încălzit locuințele. Totodată, pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru a nu-și pune viața în pericol.