agresor iasi

Cine este agresorul lui George Simion și legăturile cu mobilizarea USR anti AUR la Iași

Redacția Liber TV

„Bărbatul bănuit că ar fi aruncat cu substanță lichidă de culoare albastră asupra altei persoane a fost condus la sediul poliției pentru verificări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale ce se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Nu doar Lucian Harabagiu a fost reținut, dar și soția sa. Harabagiu are 32 de ani și este IT-ist.

În ziua de dinaintea atacului, deputatul USR Iulian Bulai îndemna susținătorii săi „să vă indignați și să aruncați cu ouă” în oamenii politici care vor dansa Hora Unirii la Iași și la Focșani.

„Pe 24 ianuarie o să vedeți tot felul de parlamentari, prefecți și primari care o să danseze în horă la Iași și la Focșani. Au trecut 163 de ani de la Mica Unire și tot nu avem Moldova conectată prin autostradă cu Muntenia și Transilvania.
Aveți două opțiuni:
– să vă indignați și să aruncați cu ouă în ei – Moldova nu are nicio autostradă, niciun spital nou, nicio universitate de top internațional.
– să le spuneți să meargă săptămânal la CNAIR, la CNI și la Ministerul Transporturilor și să facă presiune pentru marile proiecte ale Moldovei. TOȚI – de la toate partidele!
Personal recomand a doua variantă. Indignarea e bună, dar fără violență. Acțiunea este și mai bună!”,
a scris Bulai, deputat de Neamț.

Tot în aceeași zi, Bulai incitase susținătorii USR din Moldova, speriindu-i că în Moldova vine un „ partid neolegionar și extremist. Vânzând iluzii despre cum le-ar fi mai bine românilor: cu apropiere față de valorile lui Putin și luând lumină de la Moscova”.

bulai1bulai2