CNA a descins cu percheziții la un fost deputat: este bănuit de îmbogățire ilicită și spălare de bani

Adrian Sirbu

Oamenii legii au descins în această dimineață cu percheziții la domiciliul unui fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție (CNA), fostul demnitar este bănuit de spălare de bani, îmbogățire ilicită și fals în declarații.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descins cu percheziții pe mai multe adrese din Chișinău și din afara municipiului în dosare în care sunt vizați fostul deputat și rudele acestuia.

„În urma perchezițiilor din această dimineață, de la domiciliul deputatului au fost ridicate 400 de mii de lei și 80 de mii de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită. Persoana bănuită este cercetată în stare de libertate”, anunță sursa citată.

Potrivit materialelor cauzei penale, fostul deputat a obținut în perioada exercitării funcției de demnitate publică în 2014 – 2019 o mărire substanțială a patrimoniului personal și cel al membrilor familiei sale care nu ar putea fi justificată rezonabil în raport cu veniturile sale realizate din exercitarea legală a atribuțiilor în funcțiile deținute. Printre proprietățile dobândite se enumeră bunuri mobile, imobile deținute inclusiv peste hotarele țării, care erau înregistrate pe rude și persoane interpuse.

Urmărirea penală se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii Anticorupție.