Eugen Doga

Compozitorul Eugen Doga – Cetățean de Onoare al orașului Târgu Neamț din România

Redacția Liber TV

Acest frumos dar pe care l-am primit acum este un dar emoționant, un dar de suflet. Dar să știți că eu, chiar dacă nu era, oricum era să fiu aici, cu dumneavoastră, pentru că a fost predispus să vin aici, mă simt aici ca acasă, dar și pentru că sunt niște file demult înșirate aici, de către marii predecesori ai noștri – Eminescu, Micle…” a mărturisit maestrul.

Titlul i-a fost acordat maestrului în semn de recunoștință pentru întreaga sa activitate, pentru o viață dedicată muzicii, pentru capodoperele de geniu și pentru complexa personalitate, brevetul fiindu-i înmânat de către primarul orașului Târgu Neam, Daniel Harpa.

Compozitorul a scris în jur de 80 de lucrări vocal-simfonice mari, pe versurile scrise de Mihai Eminescu și Veronica Micle, pe care le-a numit ,,Dialogurile dragostei”: „Sunt un scriitor muzical. Scriu pentru a aduce bucurie lumii. Caut curentul care mângâie, care aduce bucurie, fericire, care ne unește”.

Amintim că maestrul Eugen Doga s-a aflat într-un turneu în România unde, de Ziua Culturii, a susținut o serie de spectacole alături de actorul Dorel Vișan, la Iași, Târgu Neamț și Piatra Neamț.