profesori Moldova

Concert inedit pentru profesori! Cei mai buni dascăli au fost premiați

Gabriela Adam

Nouă profesori, în acest an au fost premiaţi în cadrul a trei categorii: Educătorul Anului, Învăţătorul Anului şi Profesorul Anului. Ultimul titlu i-a revenit Marianei Pîrţac – o profesoară de limbă şi literatură română, care şi-a dedicat 20 de ani din viaţă acestei meserii.

„Nu e uşor să ai şi o sarcină didactică şi să participi la un concurs în afara lucrului de bază. Am doi băieţi şi le-am promis că pentru răbdarea şi pentru toate clipele cât nu le-am fost alături, ani de zile, o să le ofer un cadou”, a afirmat Profesorul Anului 2017, Mariana Pîrţac.

Cei mai buni profesori au primit câte 50 de mii de lei, iar dascălii şi educatorii ce s-au poziţionat pe locurile II şi III s-au ales cu câte 25 şi, respectiv, 15 mii de lei. Pentru profesori a fost organizat un concert susţinut de Orchestra Teatrului de Operă şi Balet "Maria Bieşu".

„Înţelegem foarte bine că rezolvarea domeniilor din educaţie nu poate fi examinată izolat, ci doar în strânsă legătură cu toate domeniile importante ale vieţii publice”, a zis prim-ministrul, Pavel Filip.

„Guvernul Republici Moldova a făcut tot ce îi stă în puteri la moment, pentru a majora salariilor pedagogilor, ne dăm seama că acestea nu sunt pe măsura aşteptărilor, dar aceştia sunt paşi concreţi, după care vor urma alţii", a spus ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Pentru profesori şi educatori au cântat mai mulţi interpreţi autohtoni, printre care formaţia Akord şi Cristofor Aldea-Teodorovici.