Consumați rațional resursele de apă! Specialiștii semnalează o scurgere redusă a apei în Nistru și Prut

Adrian Sirbu

Meteorologii recomandă oamenilor să utilizeze rațional resursele de apă. Potrivit specialiștilor, în bazinele Nistrului și Prutului se va înregistra scurgere redusă în următoarele 10 zile.

Avertizarea a fost emisă pe 7 iunie și este valabilă până pe 17 iunie. Conform specialiștilor, fenomenul este cauzat de condițiile hidrometeorologice din Carpați și va viza inclusiv mai multe râuri mici din Moldova.

Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, prezentul mesaj și hartă vor fi actualizate”, avertizează specialiștii.

Precizăm că temerile legate de o eventuală criză pe râul Nistru s-au intensificat după ce, săptămâna trecută, au fost publicate o serie de imagini cu zone în care râul a secat. Tot săptămâna trecută, la Chișinău a fost într-o vizită ministrul ucrainean al Mediului, iar cei doi oficiali au abordat inclusiv problema râului Nistru. Atunci se anunța despre crearea unei comisii mixte de specialiști care să examineze problema.