Continuă valul alertelor cu bombă! Sunt vizate Curtea Supremă de Justiție și Judecătoria Chișinău, sediul Botanica

Ala Găină

Continuă valul alertelor cu bombă în municipiul Chișinău. De această dată, ținta este Curtea Supremă de Justiție și Judecătoria Chișinău, sediul Botanica. La fața locului s-au deplasat echipele specializate de intervenție. 

Alertele cum bombă anunțate marți, 5 iulie, la mai multe instituții din R. Moldova s-au dovedit a fi false. A fost pentru prima dată când oamenii legii au fost alertați despre o posibilă minare în atât de multe locații simultan.

Miercuri, 6 iulie, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunța că (PCCOCS), de comun cu Inspectoratul Național de Investigații (INI) din cadrul Poliției, investighează denunțurile false din ziua de marți, 5 iulie, privind atentatele cu bombă în capitală și republică.

Potrivit legii, comunicarea mincinoasă, cu bună-ştiinţă, despre acte de terorism se pedepsește cu amendă de la 27.500 la 42.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

„Denunțurile au fost trimise de pe o adresă electronică, în după-amiaza aceleași zile, pe mai multe adrese guvernamentale și conțineau mesaje cu caracter amenințător despre plasarea unor obiecte explozive în mai multe instituții din țară. Denunțurile au declanșat aplicarea protocoalelor de precauție relevante, ceea ce a generat cheltuieli semnificative pentru bugetul de stat”, anunță PCCOCS.

În dimineața zilei de miercuri, 6 iulie, procurorii PCCOCS au trimis în judecată un alt dosar penal, în care un adolescent din sudul republicii este învinuit de șapte denunțuri false despre faptul că anumite locații din sudul republicii ar fi fost minate.